• TEMATICKÉ ZÁŽITKOVÉ VZDELÁVANIE

          • Dňa 13. júna sa uskutočnili dve exkurzie pre žiakov našej školy za účelom podpory tematického zážitkového vzdelávania a kultúry. Exkurzie boli podporené z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

             

            V rámci podpory kultúry cestovali naši žiaci spolu s vyučujúcimi Ing. Adrianou Alsharabiovou a Ing. Renátou Chylovou za divadlom. Navštívili kultúrnu inštitúciu Slovenské komorné divadlo a zúčastnili sa divadelného predstavenia Bačova žena od Ivana Stodolu. Zážitkovým vzdelávaním sa žiaci oboznámili s dejom hry, o ktorej doteraz počuli len na hodinách slovenského jazyka a literatúry.

             

            V rámci podpory environmentálnej tematiky navštívili žiaci spolu s vyučujúcimi  Mgr. Jarmilou Jendrušákovou a Mgr. Vierou Uhrinovou malú rodinnú ekofarmu, EKOFARM Podskalie, ktorá sa nachádza v krásnej prírode Strážovských vrchov.

            Počas exkurzie bola zabezpečená prehliadka ekofarmy, prehliadka políčka s liečivými bylinkami - ich pestovanie a význam, prehliadka pastvín, stajní - možnosť previesť koňa, ochutnávka bylinkových čajov a ozrejmenie procesu sušenia, spracovania a výroby čajov.