• AUTOSALÓN Nitra

          • Študenti študijných odborov mechanik - mechatronik a elektrotechnika sa zúčastnili 28.9.2023 odbornej exkurzie na Autosalón Nitra.

            Študenti mali príležitosť vidieť zastúpenie rôznych automobilových značiek na rozličné druhy pohonov. Pri vstupe ich zaujali automobily pre 15-ročných. Zaujímavé boli pre nich aj kompresory značky Marko. Počas Autosalónu sledovali študenti sprievodné programy armády SR, hasičov ale pozornosť pútalo aj obľúbené driftovanie áut. Náš región zastupoval automotoklub Handlová.

            Študenti, ktorí plánujú pokračovať v štúdiu na vysokej škole technického zamerania, mali možnosť obdivovať športové prevedenie auta na vodík z dielne STU Bratislava. Lákadlom boli aj elektromobily s predĺženým dojazdom či testovacie jazdy u niektorých značiek automobilov. 

             

            Exkurzia priniesla študentom i pedagógom nové informácie a trendy z oblasti motorizmu.

                                                                                                                           Ing. Mária Laurová

          • Hodiny biológie netradične

          • Študenti 2.A triedy vymenili formálne vyučovanie hodín biológie za zážitkové vzdelávanie.

            Na hodinách biológie rozvíjali environmentálnu tematiku. Diskutovali o veľmi zaujímavých a náročných  témach - o životnom prostredí, o ekológii, o budúcnosti našej planéty. Rozprávali sa o rýchlo meniacom sa svete, o environmentálnych problémoch, zrýchľujúcej sa zmene klímy, o rastúcej spotrebe a obmedzených prírodných zdrojoch a o tom, ako veľmi nás príroda potrebuje a ako veľmi potrebujeme my ju.....

            Projektovým vyučovaním boli študenti aktívne zapojení do poznávacieho procesu. V skupinách pracovali na projektových témach ako Fascinujúci svet včiel, Budúcnosť našej planéty bez včiel, Včelí hotel, Záhrada pre včely, včely-naša inšpirácia a tie následne prezentovali pred spolužiakmi. Zapájali tvorivosť, fantáziu, kritické myslenie a rozvíjali spoluprácu, komunikáciu, prijímanie iných názorov.

            Spoločnými silami vytvorili hmyzí domček či malú kvetinovú záhradku.

            Pochopili, ako veľmi je dôležité žiť súlade s prírodou, rešpektovať ju, počúvať názory druhých a myslieť vždy na budúcnosť.

            Tieto skúsenosti s hodín biológie využili študenti 2.A triedy počas environmentálno-športového dňa, počas ktorého pracovali na tvorbe hmyzieho domčeka.

            Mgr. Viktória Boronkayová